Malzemeler :
1 su bardağı İnce Bulgur
250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma
1 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Zeytinyağ
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Taze Nane
1 bağ Taze Soğan
1 bağ Taze Sarımsak
1 adet Domates
2 yemek kaşığı Biber Salçası
Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber
Hazırlanışı :
Bulguru önceden ıslatın. Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş
kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın. Yoğrulur (yoğrulma
sırasında elinizi suyla ıslatın).
İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını
ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin. Bulgur ve et ölünceye
(yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun. Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir
süre devam etmesi gerekir.
Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze
soğan, sarımsak, nane ilave edin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Marul
yaprakları üzerine yerleştirin.
Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul
salatası servis edilebilir.
Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin. Et kullanacaksanız
tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur.
Yorum Gönder