1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 çay bardağı konserve mısır
4 su bardağı etsuyu
Bir tutam rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
Kekik
Hazırlanışı :
Tencereye yağı alın. Küp doğranmış soğan ve
fındığı kavurun. Ardından unu ekleyin. 1-2 dakika çevirin. Daha sonra buğday ile
mısır tanelerini koyup 1 dakika soteleyin. Etsuyunu ekleyip, 10 dakika kaynatın.
Tencereyi ocaktan almaya yakın, rendelenmiş muskat, soya sosu, kekik ve köriyi
ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine pulbiber ve nane koyun. Sıcak olarak servis
yapın.
Üzerini taze nane, pulbiber ile
süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder