Malzemeler : (6 kişi
için)
750 gr hamsi,
1 ½ Su Bardağı
Pirinç
2 tane kuru
soğan,
1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı
yağ isteğe göre),
2 Su Bardağı Su
1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,
1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,
Yani Bahar, Tuz, Pul Biber
Hazırlanışı :
Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye
bırakın.
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik
kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz
daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve
pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın
pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış
tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra
dizin.
Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve
görüntü güzel olsun. Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın.
Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin. 180-200 dereceli önceden
ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene kadar kızartın.
Yorum Gönder