1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber
Hazırlanışı :
Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.
3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir,
üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta
bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı çıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk
suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.
Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek
içi katılır. Birlikte tekrar makineden geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir.
Karıştırılır.
Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir.
Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.
Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.
Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs
olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.
Yorum Gönder