Malzemeler :
250 gr Aşurelik Dövülmüş Buğday (1,5 bardak)
1,5 kahve fincanı Pirinç
30 bardak Su
750 gr TozŞeker
3 bardak Süt
50 gr Kuru Fasulye
50 gr Kuru Bakla
50 gr Nohut
100 gr İç Ceviz
100 gr Kuru Kayısı
150 gr Sultani Üzüm
100 gr İncir
25 gr Beyaz Çam Fıstığı
25 gr Kuş Üzümü
100 gr Tatlı İç Badem
1 kahve fincanı Gül Suyu
1,5 bardak aşurelik buğdayı ve 1,5 kahve fincanı pirinci bir
tencereye koyarak, bir gece suda bekletin.
Fasulye, Nohut, Nohutu da bir gece
önceden ıslatmak gerekir.
Ertesi gün, bu suyu döküp yerine 30 bardak su koyup,
buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar 2-3 saat pişirmelidir.
Daha sonra üstüne, 3 bardak (750 gr) toz şeker, 3 bardak süt
katılarak, şeker eriyene kadar karıştırılır. İki taşım kaynatılır.
Bu sütlü ve şekerli buğday suyuna, bir gece önce ıslatılmış
ve sonra haşlanmış, nohut, fasulye, bakla, ayıklanmış ve yıkanmış Sultani Üzüm,
KuşÜzümü, küçük küçük
kesilmiş Kayısı, İncir, Çam Fıstık, kabukları soyulmuş (haşlanarak) badem, küçük
parçalara bölünmüş iç ceviz ve bir kahve fincanı gülsuyu katılarak bir taşım
kaynatılmalı. Tencereyi ateşten alıp hemen kaselere bölmeli.
Kaselerin üstlerini badem, ceviz, üzüm ve nar ile
süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder