Pandispanya:
1 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kaplama:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağı süt
40 g çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8
dakika çırpın. Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine ikiye kesin.
Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm
çapında bir yuvarlak çıkartın. Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın. Krem
şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave
ederek iyice karıştırın. Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün. İkinci
patı kapatın.
Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile
çırpın. 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın. Çikolatalı sosu 2,5
çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin. İyice soğutup ayırdığınız
pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün. Çikolata rendesi
ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Yorum Gönder