Müceddere Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi
Müceddere Pilavı Malzemeleri:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı uzun taneli beyaz pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan, doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
Tatmak için biber ve tuz
2 su bardağı sebze suyu veya su
Müceddere Pilavı Hazırlanışı:
Mercimekleri, su berraklaşana kadar soğuk suda durulayın.
Büyük bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve yarı saydam olana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Domates salçası, kimyon, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Pirinci ve mercimeği tencereye ekleyin ve soğan ve baharat karışımı ile kaplandığından emin olarak iyice karıştırın.
Suyu ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı kaynatın, ardından ısıyı en aza indirin, tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika veya sıvı emilip pirinç ve mercimekler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
Tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika bekletin, ardından pilavı çatalla kabartın.
Müceddere Pilavı Beslenme bilgisi:
Müceddere Pilavı için besin değerleri, kullanılan belirli malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişecektir, ancak yukarıdaki tarife göre bazı genel tahminler:
Kalori: Porsiyon başına 320 (4 porsiyon varsayılarak)
Protein: 12 gr
Yağ: 8g
Karbonhidratlar: 51g
Elyaf: 13g
Sodyum: 490mg
Bu değerlerin yalnızca tahmini olduğunu ve kullanılan belirli içeriklere ve pişirme yöntemlerine bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Farklı bir et suyu kullanırsanız veya kullanılan baharat miktarını ayarlarsanız besin değeri de değişir.
Yorum Gönder