Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır Tarifi
Tavuklu Pilav Malzemeler:
1 kg kemiksiz, derisiz tavuk göğsü, lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş
1 su bardağı beyaz pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, kıyılmış
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
Bir tutam tuz
İsteğe bağlı: garnitür için kıyılmış maydanoz veya kişniş
Tavuklu Pilav Beslenme bilgileri (porsiyon başına):
Kalori: 415
Yağ: 8g
Karbonhidratlar: 46g
Protein: 37 gr
Sodyum: 320mg
şeker: 2g
Tavuklu Pilav Hazırlanışı:
Büyük bir tavada zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tavuğu ekleyin ve her tarafı kızarana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Tavuğu tavadan çıkarın ve bir kenara koyun.
Aynı tavada doğranmış soğanı ekleyin ve 2-3 dakika veya soğan yumuşak ve yarı saydam olana kadar pişirin. Kıyılmış sarımsak, kekik ve kırmızı biberi ekleyin ve 1-2 dakika daha veya kokusu çıkana kadar pişirin.
Pişmemiş pirinci tavaya ekleyin ve soğan ve baharat karışımı ile birleştirmek için karıştırın.
Tavuk suyunu tavaya dökün ve birleştirmek için karıştırın. Karışımı kaynatın, ardından ısıyı en aza indirin, tavayı kapatın ve 18-20 dakika veya pirinç yumuşayana ve sıvı emilene kadar kaynamaya bırakın.
Pirinç pişince, pişmiş tavuğu tekrar tavaya ekleyin ve pirinçle birleştirmek için karıştırın.
Tavuk ve pirinç karışımını tatlandırmak için tuz ve karabiberle tatlandırın.
İsterseniz tavuklu pilavı kıyılmış maydanoz veya kişniş ile süsleyin.
Lezzetli ve besleyici Piliç Pilavınızın tadını çıkarın!
Yorum Gönder