Portakallı Kek Nasıl Yapılır Tarifi
Portakallı Kek Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin
2 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve
suyu sıkılmış)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin
2 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve
suyu sıkılmış)
Portakallı Kek Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine margarin ve sade kek karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin. Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. 15x25 cm ölçülerindeki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika
Yorum Gönder