Patatesli Kek Nasıl Yapılır Tarifi
Patatesli Kek Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy patates
(soyulmuş ve çok küçük küpler halinde
doğranmış)
2 yemek kaşığı susam
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy patates
(soyulmuş ve çok küçük küpler halinde
doğranmış)
2 yemek kaşığı susam
Patatesli Kek Hazırlanışı:
Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, un, hamur kabartma tozu, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin. Patatesleri de ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp üzerine susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Yorum Gönder