Firik Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi
Kavrulmuş karabuğdaydan yapılan geleneksel bir Türk yemeği olan Firik Pilavı'nın malzemeleri ve besin değerleri hakkında bilgilerle birlikte tarifi burada:
Firik Pilavı Malzemeleri:
1 su bardağı firik (kavrulmuş yeşil buğday)
2 su bardağı su
1 soğan, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
Firik Pilavı Beslenme bilgileri
(porsiyon başına, 6 porsiyona göre):
Kalori: 163
Yağ: 4g
Karbonhidratlar: 29g
Protein: 4g
Sodyum: 393mg
şeker: 1g
Elyaf: 4g
Yağ: 4g
Karbonhidratlar: 29g
Protein: 4g
Sodyum: 393mg
şeker: 1g
Elyaf: 4g
Firik Pilavı Yapımı:
Firik'i ince gözenekli bir süzgeçte akan soğuk su altında durulayın.
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin.
Doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sık sık karıştırarak yumuşayıncaya ve yarı saydam olana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Yıkanmış firikleri tencereye ekleyin ve soğanlarla birleştirmek için karıştırın.
Tencereye suyu ekleyin ve tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Karışımı kaynatın, ardından ısıyı en aza indirin ve tencereyi sıkıca kapatan bir kapakla kapatın.
Pilavı 25-30 dakika veya firik yumuşayana ve suyu çekene kadar pişirin.
Pirinci çatalla kabartın ve sıcak servis yapın.
Lezzetli ve besleyici Firik Pilavınızı afiyet olsun!
Yorum Gönder