Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi


Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi


Ayva genellikle gözden kaçan bir meyvedir, ancak lezzetli ve eşsiz bir tatlıdır. Ayva, bal, tarçın ve zencefil gibi çeşitli malzemelerle iyi uyum sağlayan hafif ekşi ve aromatik bir tada sahiptir. Bu tarifimizde özel günlere ya da sıcacık bir geceye çok yakışan ayvalı ballı tart yapacağız.

Ayva tatlıları, armut ve elma karışımı olarak tanımlanabilecek eşsiz bir tat ve dokuya sahiptir. Meyvenin hafif kumlu bir dokusu vardır, ancak pişirildiğinde yumuşar ve harika bir şekilde yumuşak ve sulu olur. Ayva tatlıları İspanya, Portekiz, İran ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede popüler bir ikramdır.

Ayva Tatlısı Malzemeler:


2 büyük ayva, soyulmuş ve dilimlenmiş

1/2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı su

1 çubuk tarçın

1 çay kaşığı vanilya

Servis için çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma (isteğe bağlı)

Ayva Tatlısı Hazırlanışı:


Soyulmuş ve dilimlenmiş ayvalarınızı limon suyuna bırakın, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Ortadan ikiye bölünen ayvaları orta boy bir tencereye alıp 5 su bardağı suyu ekleyerek pişirmeye başlayın.5-6 adet ayva çekirdeğini tencereye alınız.
Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır.Daha sonra ayvalar yumuşayana kadar 30-40 dakika arada çevirerek pişirin.

Suyun içine çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. 
Pişen ayvaları soğuması için tabağa alın ve iyice soğuduktan sonra, pişen ayvaları servis tabağına alarak üstlerine şerbeti gezdirin.

Ayva tatlısını ılık veya oda sıcaklığında, üzerine isteğe göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ekleyerek servis edin.

Umarım bu tarifi faydalı bulursunuz!

Ayva Tatlısı Yapmak İçin Bazı Ek İpuçları:


Tatlınız için ayva seçerken sert ve güzel kokulu olmasına dikkat edin. Meyveler sarı ve hoş kokulu olmalıdır, ancak çok yumuşak olanlardan veya üzerinde herhangi bir çürük veya kusur bulunanlardan kaçının.

Ayva tatlınıza bir dokunuş katmak istiyorsanız, narenciye aroması için ayva kompostosuna biraz portakal kabuğu rendesi veya biraz portakal suyu eklemeyi deneyin.

Ekstra lezzet için ayva karışımına karanfil veya hindistan cevizi gibi başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.Ayva kompostosunu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce karışımı tekrar ısıtın.

Daha ayrıntılı bir ayva tatlısı yapmak için ayvalı tart veya turta yapmayı düşünün. Önceden hazırlanmış bir hamur kabuğu kullanabilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Kabuğu ayva kompostosu ile doldurun ve kızarana ve köpürene kadar pişirin.

Farklı malzemeleri ve lezzet kombinasyonlarını deneyerek, kesinlikle etkileyeceğiniz eşsiz ve lezzetli bir ayva tatlısı yaratabilirsiniz. İster basit bir ayva kompostosu ister daha özenli bir tatlı yapmayı tercih edin, ayvanın tatlı ve keskin aroması damağınızı memnun edecek.

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi


Yorum Gönder

 
Top