Fasulye Piyaz Nasıl Yapılır

Fasulye Piyaz Nasıl Yapılır

Fasulye Piyaz Nasıl Yapılır Malzemeler : 


150 gr Fasulye
1 adet Kuru Soğan
1 adet Domates
3 tane Yeşil Biber
½ kahve fincanı Sirke
½ kahve fincanı Zeytinyağ
2 adet katı Yumurta
Su

Fasulye Piyaz Nasıl Yapılır Hazırlanışı :

Fasulyeler 1 gece önceden suda ıslatılır.

Ertesi gün, su dolu bir tencerede pişinceye kadar kaynatılır. Sonra suyu süzülerek bir kaba alınır. Üzerine sirke dökülerek bekletilir.

İnce ince ve halka halka kıyılmış soğan, tuzla ovularak öldürülür. Sonra bol suyla tuzu akıtılır.

Domates halka halka doğranır. Yeşil biber ve maydanozlar da ince ince kıyılır. Fasulyelerin üstü bunlarla süslenir.

Zeytinyağ gezdirilir. Yuvarlak şekilde kesilmiş yumurtalar ve zeytin ile süslenir.

Süslemek için Maydanoz, Siyah Zeytin yeterince Tuz, Pul Biber. İsteğe bağlı olarak, sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.

Fasulyenin Sağlığa 5 Faydası

Fasulye vücudumuzun sağlıklı kalmak için savaşmasına yardımcı olan iyi bir protein, lif ve antioksidan kaynağıdırlar. Fasulye çeşitleri; göbekli, şeker, börülce ve barbunya, dermason dombay fasulye,soya fasulyesi protein ve yağ bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

İşte fasulyenin temel sağlık yararlarından bazıları;

-Fasulye mükemmel bir bitki bazlı protein kaynağıdır,

-Diyet yapanların proteyin ihtiyaçlarını karşılar

-B9 vitamini olarak hamile kadınlar için sağlıklı fetüs gelişimini destekleyen temel bir besindir,

-Sağlık için çeşitli fasulyeleri deneyin,farklı çekirdekler,farklı besin kombinasyonları sunar, bu nedenle tek bir türle kalmayın.

- Vücudumuzda yuva bulan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek kalp hastalığı,kanser ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.

- Fasulye lif bakımından zengindir,bir fincan barbunya fasulyesinde 11 gram lif bulunmaktadır,

Fasulyelerin bize gaz vermesini nasıl engelleyebiliriz?

Fasulyelerini birgün önceden ıslatmak,bağırsak bakterilerinin beslenmeyi sevdiği ve gaza neden olan nişastalarının bir kısmını çıkararak gazlı yan etkileri azaltabilinir.Bir diğer yöntem olarak fasulyeleri pişirmeden önce durulamak ve yerken iyice çiğnemek fasulyenin gaz oluşturmasına engel olabilir.

Yorum Gönder

 
Top