Sığır Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır
Sığır Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır Malzemeler
(4 kişi için)
700 gr sığır eti
500 gr domates
250 gr kuru soğan,
Zeytinyağ
3 diş Sarımsak
Salça
Maydanoz
Su
Tuz, Kara Biber, Kekik
Sığır Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır Hazırlanışı :
Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun.Doğranmış domates ve soğanları ilave edin.
En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip,5 dakika daha pişirin.
Su ilave edip,kekik,tuz,biber de katarak 1 saat daha pişirin.
Ara sıra karıştırmayı unutmayın.Daha sonra şehriye,su ve maydanozları ekleyin.15-20 dakika pişirin.
Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder