Malzemeler:
1/2 kg.
irmik
1 bardak
şeker
2 bardak
süt
1 adet
limon kabuğu rendesi
1 adet
yumurta
Yeterince
un
1/2 kg.
ceviz içi
Şurup
için:
6 bardak
şeker-5 bardak su, 1/2 adet limon
Hazırlanışı:
Bir gece
önceden irmik ılık süt ile ıslatılır, üzerine yağ ve yumurta eklenerek yoğrulur.
Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar üzerine un serpilir. Hazırlanan hamur
8 eşit parçaya bölünür ve üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir. Bezeler tek
tek üzerine un serpilerek açılır. Açılan yufkaya dövülmüş ceviz içi ve limon
rendesi serpilir. Tekrar oklavaya sarılarak rulo haline getirilir ve baklava
dilimi halinde kesilir. Diğer taraftan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur.
Kesilen karakuşlar ise bol yağda kızarıncaya kadar pişirilerek şerbetin içine
atılır. Bastırılarak şurubu emmesi sağlanır. Bu tatlı yapılırken iki ayrı tava
kullanılmalıdır. Her kızartmadan sonra yağ süzülmelidir.
Yorum Gönder