Malzemeler:
Krokan:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı badem kırığı
Pandispanya:
1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 çay bardağı süt
Krema:
1 paket Dr.Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Hazırlanışı:
Krokan: Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin. Bal rengi
olunca fındık ve bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve yağlı
kağıt üzerine yayın. Soğuduktan sonra ufalayın.
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8
dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay
bardağı süt ile ıslatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile
2-3 dakika çırpın.
Yorum Gönder