Malzemeler : (4-5 kişi için)
½ Kg Yoğurt
2 adet büyükçe Salatalık
½ kahve fincanı Zeytinyağ
4 diş Sarımsak
yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz
karıştırılır. Bir müddet bekletilir.
Yarım Kg yoğurt bir tel karıştırıcı yada blender da ezilir.
Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha
koyuca olması gerekir.
Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş
sarımsak, zeytinyağ katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür.
İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave
edilir.
Salatalık yoksa, marul kökü ile de yapılabilir.
Yorum Gönder