TERBİYELİ KÖFTE Malzemeler :
(4 kişi için)
½ kg Köftelik Kıyma,
1 avuç Pirinç,
1 Kuru Soğan,
1 tutam Maydanoz
1 yemek kaşığı yağ
1 limon
2 adet yumurta
1 kahve fincanı Un
1,5 su bardağı Su
Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ
Tuz, Kara Biber
TERBİYELİ KÖFTE Hazırlanışı :
Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber
birlikte yoğrulur.
15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2
yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam
edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak
küçük köfteler yapılır.
İsteğe göre ayçiçek yağında rengi
dönecek kadar kızartılır. Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır.
(Bazı hanımlar kızartma yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı
atlayabilirsiniz.)
Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe
kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dakika kadar kaynatılır.
Ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu
çırpılır. Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan
hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için
katılır. Daha sonra bu karışımda köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve
ateşten indirilir.
Bu yemek Ekşili Köfte olarak da bilinir.
Yorum Gönder