sığır etli arpa şehriyeli pilav


SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler  

(4 kişi için)

700 gr sığır eti
500 gr domates
250 gr kuru soğan,
Zeytinyağ
3 diş Sarımsak
Salça
Maydanoz
Su
Tuz, Kara Biber, Kekik


SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Hazırlanışı 


Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20 dakika pişirin.

Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz.

sığır etli arpa şehriyeli pilav

Yorum Gönder

 
Top