ŞEFTALİ KÖFTESİ Malzemeler :
(4 kişi için)
1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması
1 dilim Bayat Ekmek
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 Kuzu Ciğeri Gömleği
½ demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
ŞEFTALİ KÖFTESİ Hazırlanışı :
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve
avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et
makinesinde (ya da robotto)
1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra
kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharatta ekleyebilirsiniz.
Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6
cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri
koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın.
Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin.
Yorum Gönder