Malzemeler : (6 kişi için)
1 Kg dilimlenmiş Kuzu Budu
1 adet Kuru Soğan
6 adet Patates
3 adet Havuç
3 adet Sivri Biber
5-6 diş Sarımsak
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye
koyun.
Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün,
değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine
ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave
edin.
Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30
dakika pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarmısakları karıştırın.
Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis
yapın.
Dilerseniz kereviz ve limon suyu
ekleyebilirsiniz.
Eğer suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak
nefis bir çorba da elde edebilirsiniz.
Yorum Gönder