1 paket Şinitzel
6 yemek kaşığı Zeytinyağ
6 yemek kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 adet Kabak (Taze Fasulye ya da
Pırasa da olabilir)
6 adet Taze Soğan
1 sap Maydonoz
Tuz, Karabiber, Kişniş, Köri
Hazırlanışı :
Sebzeleri 10-15 cm. boyunda kalın çubuklar halinde
doğrayınız.
Şinitzellerin üzerine ½ yemek
kaşığı zeytinyağı gezdirin. Her birinin üstüne kişniş, karabiber, köri ve peynir serpin.
Şinitzellerin geniş tarafına, etten
2-3 cm dışarıda kalacak şekilde parmak sebzelerden 2 şer adet taze soğan ve bir
sap maydanoz koyup sıkıca sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan yağı fırın kabına
sürün.
Ruloları kaba sırayla dizip, her taraflarının iyice
yağlanması için hafifçe sallayın.
Sebzeli Şinitzellerinizi 200°C'a ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yorum Gönder