Malzemeler : (4 kişi
için)
3 tane Patlıcan
400 gr. Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, Kara Biber, Kimyon
Hazırlanışı :
Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve
kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın.
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin.
Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş
patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. Üzerine hazırladığınız köfteleri
dizin.
Domatesleri biberleri ve sarımsakları zevkinize göre
köftelerin üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile
karıştırıp gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük
parçalar halinde serpiştirin.
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Yorum Gönder