Margarinli Limonlu Kurabiye Tarifi

Margarinli Limonlu Kurabiye Tarifi Malzemeler : (4-6 kişi için)

125 gr Tereyağı
1 adet Limon
2 adet Yumurta Sarısı
200 gr Un
50 gr Nişasta
1 tatlı kaşığı silme Kabartma Tozu
Üstüne
1 adet Yumurta Sarısı
Süt

Margarinli Limonlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı :

Şekerle tereyağını köpürünceye kadar çırpın. Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Sonra her ikisini de yumurta sarısı ile birlikte şekerli tereyağına ilave edin.

Nişasta ve kabartma tozuyla birlikte karıştırdığınız unu kaşık kaşık malzemeye katın ve hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bırakın.

Hamuru unladığınız tezgahta ½ cm kalınlığında açın. Çok ufak halkalar kesin ve yağlayıp üstüne un serptiğiniz tepsiye dizin. Yumurta sarısı ile bir miktar sütü karıştırın ve halkaların üstüne sürün. Önceden ısıttığınız fırında açık sarı bir renk alana kadar pişirin.

Öneri ; Bir kısmının üstüne sütlü yumurta sürmeyip, halkalar soğuduktan sonra üstlerine pudra şekerli limon karışımını sürün.

Limonun Faydaları

Limon, C vitamini, lif ve çeşitli faydalı bitki bileşikleri bakımından zengindir.Limon kalp sağlığına, kilo kontrolüne,böbrek taşı, sindirim sorunları ve kanser riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Bir limon yaklaşık 31 mg C vitamini içerir ve bu da günlük referans alımın % 51'ine karşılık gelir.

Araştırmalar, C vitamini açısından zengin meyve ve sebzelerin tüketilmesinin kalp hastalığı ve felç riskini azalttığını gösteriyor.

Ancak, kalbiniz için iyi olduğuna inanılan sadece C vitamini değildir. Limondaki lif ve bitki bileşikleri kalp hastalıkları için bazı risk faktörlerini önemli ölçüde azaltabilir.

Limon sadece çok sağlıklı bir meyve olmakla kalmaz, aynı zamanda onları yiyecek ve içeceklere harika bir katkı yapan farklı, hoş bir tada ve kokuya sahiptir.


Yorum Gönder

 
Top