Kestane Şekeri Nasıl Yapılır

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır 

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır Malzemeler :

½ Kg Kestane
350 gr Tozşeker
2 tatlı kaşığı Vanilya
Su

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır Hazırlanışı :

Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.

Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.

Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.

Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.

Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.

Kestanenin Faydaları

Kestanenin en çok bilinen faydaları,çok miktarda lif,B ve C vitamini içermektedir.Kestane suda çözülmeyen lif türünü içerir ve bu lif bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar böylece kabızlık riskini azaltır.B vitamini kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar ayrıca B vitamini beyin fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Kestane aynı zamanda faydalı karbonhidrat içerir. Mükemmel lif kaynağı olan kestane kolesterolün düşmesi için tokluk hissi verir ve daha az yemek yemeği sağlar.

Tok tutma özelliği vardır. Vücudumuza zararlı yağlar içermez ve bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Harika antioksidan kaynağı olan kestane vücutta serbest radikaller ile de mücadele eder. Kolesterolün dengelenmesini sağlar ve vücuda enerji verir.

Faydalı karbonhidratlar içerir. Bu sayede insan vücuduna enerji verir.

Kestane antioksidan kaynağı olması nedeniyle, çok miktarda vitamin ve mineral içermesi nedeniyle kestane bağışıklık sistemini güçlendiren bir besindir.

Kestanenin içerdiği bir diğer mineral bakır mineralidir. Kestanede bulunan bakır minerali kemiklerin güçlenmesini sağlar, sinir fonksiyonlarını geliştirir ve kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını sağlar.

Yorum Gönder

 
Top