Tavuk Göğsü  Nasıl Yapılır

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır 

Tavuk Göğsü Malzemeler 

(4-6 kişi için) 

4 su bardağı Süt 
Haşlanmış yarım Tavuğun yalnızca Göğüs Eti 
1 kahve fincanı Pirinç Unu 
1 kahve fincanı Nişasta 
1 su bardağı Toz Şeker 
1 fiske tuz 

Tavuk Göğsü Hazırlanışı 

Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir. Suyla yıkanıp sıkılır. Suyun içine bir müddet (1-2 saat) bırakılır. Arada bir suyu sıkılıp tekrar bırakılır. 

4 bardak süt kaynatılır. Tavuk etleri kaynamakta olan sütün içine atılarak tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir. Ateşten alınıp, bir kenara konur. 

Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır. Sonra hepsi birden bekleyen süt, tavuk karışımına ilave edilir. 

Hepsinin üstüne şeker ilave edilir. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır. Bir müddet sonra sakız gibi olunca ateşten indirilir. 

Üzerine arzuya göre pek çok şey konabilir. Gülsuyu veya Tarçın, ince kıyılmış Antep Fıstığı, Kıyılmış Fındık, Hindistan Cevizi Tozu.

Yorum Gönder

 
Top