Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılır

Limonlu Muhallebi Nasıl Yapılır 

Limonlu Muhallebi Malzemeler

(2 kişi için)

1½ su bardağı Süt
½ su bardağı Toz Şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1 su bardağı Limon Suyu
1 adet Limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Muhallebi Hazırlanışı

Sütü, tozşeker ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın.

Bu malzemeyi de ocaktaki süte yavaş yavaş katın. Ardından limon suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Muhallebi kıvamına geldiğinde limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.

Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top