Yoğurtlu Tatlı Nasıl Yapılır 

Yoğurtlu Tatlı Nasıl Yapılır 

Yoğurtlu Tatlı Malzemeler

(4-6 kişi için) 

300 gr Süzme Yoğurt 
1 kutu Krema 
1 paket Vanilya 
3 yemek kaşığı Pudra Şekeri 
2 adet Portakalın Suyu 
200 gr Kayısı Marmeladı 
Süslemek İçin 
15-20 adet Ceviz ve Çilek 

Yoğurtlu Tatlı Hazırlanışı 

Süzme Yoğurt, Krema, Pudra Şekeri ve Vanilyayı 5 yemek kaşığı Portakal Suyuna karıştırın. 

Bu karışımı servis kaselerine boşaltın. Kayısı Marmeladından 2 yemek kaşığı ayırıp kalanı kasedeki yoğurtlu karışımın üzerine dökün. 

Ayırdığınız marmeladı 2 yemek kaşığı marmeladı portakal suyu ile karıştırın. Bu karışıma çilekleri de ilave edip kaselerin üzerine ilave edin. 

Kayısı Marmeladı yerine kayısılı dondurma ve 2 yemek kaşığı Bal kullanılabilir.

Yorum Gönder

 
Top