Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır


Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri 

1,5 su bardağı portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı portakal suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker

Süslemek için
Birkaç portakal dilimi

Portakallı İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, su, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi yuvarlak ve derin bir kaseye boşaltarak bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kaseyi servis tabağına ters çevirerek tatlıyı çıkarın. Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.


Yorum Gönder

 
Top