Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır


Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır


Hindistan Cevizli Lokum Malzemeleri


3 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı süt.
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Antepfıstığı yada fındık


Hindistan Cevizli Lokum Hazırlanışı


Pirinci soğuk su ile ıslatın ve 12 saat bekletin. Süzüp çok az su ilave ederek 15 dakika kadar haşlayın. Pudra şekeri, süt, kuru üzüm ve hindistancevizinin yarısını pirince ekleyin. Sürekli karıştırarak 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyip hazırladığınız hamuru 2 cm kalınlığında dökün. Donması için en az 6 saat buzdolabında bekletin. Küçük kare parçalar şeklinde kesin. Her parçayı Hindistan cevizi rendesine bulayıp,ortasına fıstık veya fındık koyalım kahve eşliğinde servis yapın.


Yorum Gönder

 
Top