Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır

Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır


Havuç Tatlısı Malzemeler:

500 g havuç

1,5 çay bardağı toz şeker

6-7 adet sade pötibör bisküvi

Yarım çay bardağı fındık kırığı

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti

1,5 çay bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı hindistancevizi

Havuç Tatlısı Hazırlanışı:


Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar ( 5-10 dakika ) pişirin. Soğuduktan sonra ufalanmış bisküvi ve fındık kırığını ilave edin. Karıştırıp 20x25 cm ölçülerindeki kalıba yayın.

Krem şantiyi süt ile çırpın ve havuçların üzerine yayın. Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır



Yorum Gönder

 
Top