Buhara Pilavı Nasıl Yapılır

BUHARA PİLAVI NASIL YAPILIR


BUHARA PİLAVI Malzemeler : 

(6 kişi için)

1 kase Pirinç

1 tavuğun göğsü veya kuşbaşı koyun eti

1 kase Konserve ya da haşlanmış Nohut veya Bezelye

½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç

1 ½ kase Tavuk Suyu

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz, Kara Biber


BUHARA PİLAVI Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin.Veya kemiksiz et iyice haşlandıktan sonra.

Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın.

Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın. Üzerine sırayla havucu ve nohutu yerleştirip bastırın. Biraz tuz ve karabiber gezdirin.

Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. Tuz ekleyin. Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın. Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin.

Sıcakken Servis Yapın.


Yorum Gönder

 
Top