Malzemeler : (6 kişi
için)
6 yaprak güllaç
200 gr Ceviziçi
½ Kg Toz Şeker
1 Kg Süt
Meyva Şekerlemesi yada Hindistan
Cevizi
Hazırlanışı :
Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak
sıcaklığa kadar ısıtın. Ceviziçini fazla ufaltmadan
dövüp, hazırlayın.
Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım
güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın.
Sütten çıkararak tabağa alın. İkiye katlanmış ama çeyrek güllaç görünümündeki
yaprağın geniş tarafına dövülmüş cevizden iki kaşık koyup sigara böreği gibi ama
daha kalınca sarın. Hepsini aynı şekilde sararak cam tepsiye dizin.
Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun. Damak tadınıza göre
şekerini azaltıp, artırabilirsiniz. Şeker sütün içinde eriyince sıcak sütü
güllaç tepsisine yavaş yavaş dökün. Üzerine bir kapak
kapatıp sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin.
Güllaçlar iyice sütlü olmalı.
Üzerine isteğe göre meyva
şekerlemesi ya da hindistan
cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacın üzerinde pek belli
olmasa da çok hoş bir koku ve tad sağlar. Sütünü
iyice çekip, doyma noktasına gelen güllaç tepsisini buzdolabına koyun.
Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.
Yorum Gönder