Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Puding
2,5 su bardağı su
1 adet orta boy elma (küçük küpler halinde doğranmış)
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
2 adet orta boy elma
1 limonun suyu
1 poşet Dr. Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su, kakao ve
tarçınla 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın.
Krema: Vanilinli pudingi su ile karıştırarak pişirin.
1-2 dakika kaynatıp küp elmaları ilave edin. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan
alın. Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Pasta
kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2
dakika daha çırpın.
Pastanın alt patına bir miktar krema sürün. Üzerine ikinci
patı kapatıp tekrar krema sürün ve son patı kapatın. Pastanın tamamını kalan
kremayla kaplayın.
Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İnce
dilimler halinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine dizin. Tart jölesini şeker
ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın. 1-2 dakika soğutup elmaların
üzerine sürün. Üzerine tarçın serpin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Yorum Gönder