½ Kg iri boy İrmik
4 bardak Su
3 su bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı Çam Fıstığı
1 su bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır.
Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif
pembeleşince, irmik konur. Hafif ateşte karıştırılarak kavrulur. Aniden bir
tarafın kavrulmaması için sürekli karıştırılmaya dikkat edilir. İrmik ve
fıstıklar yağı dışarı vermeye başladığında ve irmik kokusu duyulduğunda,
kaynayan şekerli sudan içine bir kaşık dökülür. Cızırtı çıkarırsa pişmiş
demektir.
Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür.
İyice karıştırılır ve tekrar ateşe konur. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve
karıştırılır. Soğuyana kadar 3-4 kez açılır ve karıştırılır.
Yorum Gönder