Malzemeler : (6 kişi
için)
3 adet büyük Ayva
10 yemek kaşığı Şeker
2 adet Elma
½ çay kaşığı Tarçın
Süslemek İçin
Ceviz, Taze Kaymak
Hazırlanışı :
Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdek yuvalarını
temizleyin. Fırına girebilecek kapaklı bir kaba dizin. Her yarım ayva için iki
yemek kaşığı ve iki kaşık da fazladan olmak üzere sekiz kaşık toz şekeri
üzerlerine gezdirin.
Çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Renk vermesi için
çekirdekleri fırın kabına eklemeyi unutmayın. Diğer tarafta elmaları soyup
rendeleyerek kalan iki kaşık şeker ve tarçınla karıştırın.
Ateşten aldığınız ayvaların çekirdek yuvalarına rendelenmiş
elmaları eşit olarak yerleştirin kendi suyu ile 160 derece ısıdaki fırına verin.
Kendi suyu az gelirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Elmalar ve
ayvalar fırında iyice yumuşayınca çıkarın.
Servis tabaklarına alın.
Soğuduktan sonra üzerini taze kaymak ve cevizle süsleyerek
servis yapınız.
Yorum Gönder