Malzemeler : (4 kişi için)
2 su bardağı
Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı
Koyun Eti
4 su bardağı Su
ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Hazırlanışı :
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur. Soğanlar da ayrı bir yerde
kavrulur. Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir.
Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur. Tuz ve Su ilave edilir.
Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır.
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur. Bir tepsiye
ters yüz edilir.
Yorum Gönder