½ Kg Az Yağlı Dana Kıyması
1 adet Kuru Soğan
1 adet Yumurta
2 adet Domates ya da ½ yemek kaşığı
Domates Salçası
2 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı Yağ
2 bardak Su
5-10 sap Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek
içi, yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp
yoğrulur. Uzun ve Yassı, parmak köfteler yapılır.
Bu köfteler yağda renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır.
Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesler ya da
salça hafifçe öldürülür. Sonra buna 2 bardak su katılır ve az kızartılmış
köfteler eklenir. 5-10 dakika kaynatılır.
Yorum Gönder