Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Vişne reçeli , 1 kg vişne için damak tadınıza göre 1-1,5 kg şeker en sonda yarım limon ilavesi yapılır.
Vişneleri ayıkladıktan sonra yavaşça zedelemeden tencereye alıyoruz.
Vişneleri örtecek kadar şekerle kaplıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 1 gece oda sıcaklığında bekletiyoruz.
10 dakika yüksek ateşte, kıvamı gelene kadar da orta ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Taze kayısı reçeli 1 kg kayısıya 1 kg şeker ilavesi ile yapılır. Arzu edilirse badem ve en son limon sıkılarak işlem tamamlanır.
Kayısılar önce tencereye yerleştirilir.
Daha sonra her tarafını kaplayacak şekilde şeker ilave edilir.
Ve kayısı reçelimizin kapağı kapatılır, oda sıcaklığında bir gece bekletilir. Böylece suyunu ve şekerini salmış olacaktır.
İlk 10 dakika yüksek ateşte daha sonra kıvamı gelene kadar orta ateşte pişirilme işlem ile devam edilir.
Ve limon ilave edilip 2-3 dakika daha beklenilir. (Limon ilavesinden sonra çok az aynı yöne olacak şekilde karıştırılır)
Son olarak reçel kavonaza aktarılır, soğumaya bırakılır.
Yorum Gönder