Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi
Ali Paşa Pilavı Malzemeleri:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1/2 su bardağı tereyağı
1/4 su bardağı çam fıstığı
1/4 su bardağı kuş üzümü
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1/4 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
1/4 çay kaşığı öğütülmüş kakule
1/4 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1/4 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
Ali Paşa Pilavı Beslenme bilgileri:
(porsiyon başına, 6 porsiyona göre)
Kalori: 426
Yağ: 29g
Karbonhidratlar: 39g
Protein: 4g
Sodyum: 154mg
şeker: 8g
Elyaf: 2g
Kalori: 426
Yağ: 29g
Karbonhidratlar: 39g
Protein: 4g
Sodyum: 154mg
şeker: 8g
Elyaf: 2g
Ali Paşa Pilavı Hazırlanışı:
Pirinci ince gözenekli bir süzgeçte akan soğuk su altında su berraklaşana kadar durulayın.
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin.
Çam fıstığını tencereye ekleyin ve sık sık karıştırarak yaklaşık 3-5 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
Kuş üzümlerini tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha veya dolgunlaşıp yumuşayana kadar pişirin.
Durulanmış pirinci tencereye ekleyin ve tereyağı, çam fıstığı ve kuş üzümü ile birleştirmek için karıştırın.
Tencereye su ekleyin ve tuz, tarçın, karabiber, yenibahar, kakule, kimyon ve kişniş ekleyin.
Karışımı kaynatın, ardından ısıyı en aza indirin ve tencereyi sıkıca kapatan bir kapakla kapatın.
Pilavı 18-20 dakika veya pirinç yumuşayana ve sıvı emilene kadar pişirin.
Pirinci çatalla kabartın ve sıcak servis yapın.
Lezzetli ve besleyici Ali Paşa Pilavınızın (Ali Paşa Pilavı) afiyet olsun!
Yorum Gönder