Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

KABAK TATLISI Nasıl Yapılır


Kabak Tatlısı Malzemeler : 

(6 kişi için)

2 Kg Bal Kabağı

1 Kg Toz Şeker

Süslemek için Ceviz

Kabak Tatlısı Hazırlanışı :


Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır


Yorum Gönder

 
Top