KABAK TATLISI Nasıl Yapılır
Kabak Tatlısı Malzemeler :
(6 kişi için)
2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz
Kabak Tatlısı Hazırlanışı :
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
Yorum Gönder