Malzemeler :
1 adet iri Portakal
1 adet iri Limon
30 gr Un
1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ
4 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi
4 yemek kaşığı Hindi Suyu
1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı
¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı
½ tatlı kaşığı Toz Şeker
2 yemek kaşığı Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
8 hindi dilimi (500 gr hindi, 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş) Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup,limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın.
Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mm'lik yarıklar açın.Dilimleri una bulayıp zeytinyağında 45 saniye sote edin.Ters yüz edip 30 sn daha sote edin. Bir tabağa alınız.
Üzüm Sirkesi,arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra,sık sık karıştırarak, pişirin.Suyunun yarısını çektikten sonra,portakal ve limon parçalarını,kekik,adaçayı,tozşeker,tuz,karabiber ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha pişirin. Maydanozları incecik doğrayıp bu sosu tabaktaki hindi dilimlerinin üzerine ilave ediniz.
Bezelyeli Pilavla iyi gider
Yorum Gönder