Malzemeler : (4 kişi için)
12 tane Dolmalık Biber
250 gr orta yağlı Kıyma
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı pirinç
1 demet Maydanoz
1 demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Biberlerin saplarından tutulup baş parmak ile bastırılarak üzerleri açılır. İçindeki tohumlar boşaltılıp, kesilir.
Bir tasa kıyma, çentilmiş soğan, pirinç, ince ince doğranmış domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yoğrulur ve iç hazırlanır.
Hazırlanan iç, biberler fazla sıkıştırılmadan doldurulur. Üzerlerine çkarlarak kesilmiş kendi saplar ya da domatesden kapak yapılır. Bir tencereye biberlerin başlar üste gelecek şekilde fazla sıkıştırılmadan sıralanr.
Hepsi doldurulduktan sonra, dolmaların üzerine çıkacak kadar su konulur ve hafif ateşte pişirilir.
Yorum Gönder