Baharatlı Kek Nasıl Yapılır Tarifi
Baharatlı KekMalzemeler:
Baharatlı karışım:1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
40 g ufalanmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı anason
1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi)
1 çay kaşığı mahlep
2-3 yemek kaşığı likör veya rom
Kek:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Baharatlı Kek Hazırlanışı:
Baharatlı karışım: Çukur bir kabın içinde üzüm, ceviz, çikolata, baharatlar ve arzuya göre likör veya rom koyarak karıştırın. 15 dakika dinlendirip yarım su bardağı sade kek karışımı ile unlayın.
Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, süt, şekerli vanilin ve kalan sade kek karışımını ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Baharatlı karışımının 3/4'ünü de ekleyip karıştırın ve yağlanmış 28 cm çapındaki kalıba dökün. Üzerine kalan baharatlı karışımı yayıp pişirin.
Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, süt, şekerli vanilin ve kalan sade kek karışımını ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Baharatlı karışımının 3/4'ünü de ekleyip karıştırın ve yağlanmış 28 cm çapındaki kalıba dökün. Üzerine kalan baharatlı karışımı yayıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika
Yorum Gönder