Malzemeler : (6 kişi
için)
1 kase Pirinç
1 tavuğun göğsü
1 kase Konserve ya da haşlanmış
Bezelye
½ kase haşlanmış ve küp küp
doğranmış Havuç
1 ½ kase Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat
ıslatın.
Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın. Üzerine sırayla havucu ve
bezelyeyi yerleştirip bastırın. Biraz tuz ve karabiber gezdirin.
Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış
pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. Tuz ekleyin. Kavrulmuş pirinci
bezelyelerin üzerine yayıp bastırın. Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu
yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.
Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine
kapatıp tencereyi ters çevirin.
Yorum Gönder