4 - 5 olgun domates,
1/2 demet maydanoz,
1 tane soğan,
2 kaşık un,
5 - 6 bardak su yada et-tavuk suyu
tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Domatesleri yeşil bölümlerini çıkarıp dörde
bölerek, soğanı soyup ikiye keserek tencereye koyun. Üzerine su ya da etsuyunu
hangisi varsa ilave edin. Sadece su ile yapacaksanız bir tane etsuyu tableti ile
birazcık yağ koymayı unutmayın.
Yıkanmış maydanozları, tuzu, bir çay kaşığı
karabiberi ve iki kaşık unu tencereye ekleyin.
Karıştırın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın
ve bırakın domatesler iyice yumuşasın. Daha sonra el blenderi ile bütün
malzemeyi ezin. El blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı olarak
kaşar peyniri rendesi serpilebilir.
Yine küp şeklinde kesilmiş bayat ekmeklerinizi
kızartarak içine katabilirsiniz.
Kışın domateslerin renkleri solgun olursa bir
kaşık salça ekleyebilirsiniz.
Yorum Gönder