½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
200 gr İç Bezelye
1 adet Domates
2 adet Biber
1 adet Kuru Soğan
4 adet Fırın Poşeti (ya da yağlı
kağıt)
Maydanoz ve/veya Dereotu
2 kaşık Zeytinyağ
Tuz, Kara Biber, Kekik
Hazırlanışı :
Kuşbaşı etinizi, but veya kol
üstünden alırsanız daha lezzetli olacaktır.
Eti, halka halka doğranmış soğan,
Ufak ufak doğranmış domates ve biber, ince kıyılmış
dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ile harmanlayıp, üzerinden 2 kaşık
zeytinyağı dolaştırın ve bir kenarda yarım saat kadar bekletin.
Poşetleri (ya da 2 kat yağlı
kağıdı) hazırlayıp, malzemeleri eşit şekilde paylaştırın. Üzerine 1 kaşık su
dökü, poşetleri kapatın ve orta hararetteki fırında
pişirin.
Yorum Gönder